Compagnie - eaudeladanse test
logo du site  eaudeladanse
x >

De compagnie Eau-delà danse ontstond in 2013 vanuit de zin om het plezier van het dansen te delen en de beweging van het leven te voelen: zoals het water dat stroomt en in ons leeft.

We zien dans als een motor voor verandering van het individu. We geloven in de transformatie doorheen het dansen. Het dansende lichaam reflecteert ons innerlijk, en is een uiting van levensvreugde.

Eau-delà danse : het samengaan van sprankelend water en de weg voorbij het evidente. Water zuivert en geeft ons souplesse. Ze is de bron van alles en neemt ons mee naar wat ’daarachter’ ligt.

Vandaag ligt onze focus op het samenbrengen van de creatie van voorstellingen enerzijds en van workshops hedendaagse dans voor kinderen anderzijds.

Tijdens de workshops exploreren we met de kinderen onze visie op de wereld. De experimenten van de kinderen die hieruit voortvloeien, zijn voor ons een bron van inspiratie.
Ze verrijken het werkproces van onze creaties met hun verbeelding.

Kinderen die vanaf jonge leeftijd kunstzinnige vorming krijgen, ontwikkelen hun gevoelservaringen, verbeeldingskracht en perceptievermogen, iets wat ze de rest van hun leven meedragen. Doordat ze vertrouwen krijgen in wat ze voelen, doen ze dingen voor zichzelf en anderen, en niet omdat het door anderen verwacht wordt.

Dans als een middel om tijd en ruimte te ervaren en de relatie tot het eigen ik en tot de andere voelen. Zo ontdekt het kind de vrijheid die het zelf creëert door te dansen. Het tekent zelf een weg uit waarin creatie en beweging hen zelfvertrouwen geven. Het brengt hen dichter tot wie ze zijn.

Reeds tijdens de Renaissance werd er gedanst omdat het goed was voor de gezondheid. Dansen kan het humeur en de lichamelijke ervaringen veranderen. Laten we dus samen dansen!

“Het is voor mij belangrijk te voelen dat ik steeds nieuwe dingen kan blijven ontdekken en mezelf transformeren/heruitvinden. Onze identiteit verandert mee met de tijd.”
SIDI LARBI CHERKAOUI
page/document/hub-document
X
  • Vous avez envie de nous écrire?

  • info eaudeladanse.be
    dit bericht wordt verstuurd naar